Izaslanik Diyaneta – Islamske zajednice Turske stigao u Prijepolje

Prijepolje – Povodom dolaska uvaženog gosta iz Turske, hafiza Halita Çiftçija, u prostorijama Odbora IZ-e, uprličen je sastanak rukovodstva, imama i ostalih uposlenika Odbora Medžlisa Islamske zajednice Prijepolja sa uvaženim hafizom. 

U ime službenika Islamske zajednice kao i u ime svih muslimana Prijepolja, reči dobrodošlice uputili su glavni imam Prijepolja dr Nadir ef. Dacić i predsjednik Odbora IZ-e hadži Sabahudin Obućina. 

– Njegov dolazak kao i dolazak hafiza u ostale sandžačke opštine jeste plod odlične saradnje državne Uprave za vjerske poslove Turske (Diyaneta) i Rijaseta Islamske zajednice Srbije, kao i dobrih odnosa dviju država. Hafiz Halit-efendija će u Prijepolju boraviti nekoliko godina ili duže, gde će u džamijama džemata koji deluju u okviru Rijaseta Islamske zajednice Srbije obnašati dužnosti imama, učača Kur’ana i profesora kiraeta – učenja Kur’ana. Kako je planirano i dogovoreno, hafiz će u saradnji sa prijepoljskim imamima raditi na realizaciji značajnih aktivnosti kao i na unapređenju celokupnog islamskog verskog života – stoji u saopštenju – Odbora Medžlisa Islamske zajednice Prijepolja.

PP Media