Premijera predstave „Protuve piju čaj“ oduševila publiku u Novoj Varoši

Nova Varoš – U prepunom Domu kulture Jovan Tomić u Novoj Varoši sinoć je premijerno izvedena predstava „Protuve piju čaj“. Predstavu rađenu po tekstu Dragoslava Mihailovića režirao je Dragan Jakovljević, a glumačku ekipu činili su: Milunka Čakarević, Fehima Ibišbegović, Julijana Jankov, Vladimir Dulanović, Salih Turkmanović, Nebojša Radišić, Enes Hadžimurtezić, Rade Tatović, Ramiz Vejsilović i Žarko Radenković.

Foto: A.Rovčanin

Ova izvedba dočekana je s velikim oduševljenjem publike koja je ispunila svaki kutak Doma kulture, stvarajući tako izuzetno uzbudljivu atmosferu. Režija Dragana Jakovljevića donela je novi život Mihailovićevom tekstu, a sjajna glumačka postava dodatno je osnažila doživljaj ove značajne predstave. Reditelj Dragan Jakovljević smatra da mešavina žanrova ne predstavlja otežavajuću okolnosti prilikom pripremanja predstave.

– Uz moju adaptaciju mislim da je načinjena najbolja moguća podela i da su svi potencijali grupe iskorišćeni. Ovo je priča koja govori o ljudima sa margine koji žele malo pažnje, ljubavi i koji su u potrazi za srećom – kaže Dragan Jakovljević.

Foto: A.Rovčanin

Najstariji član trupe je Salih Turkmanović, koji je dugogodišnji član pozorišta i iza sebe ima oko 40 odigranih predstava. I ovoga puta tumačio je glavnu ulogu, glumca Ranka.

– To je na neki način gluma u glumi. To je dobro, pronaći sebe i u toj formi. Neki od nas su opredeljeni za dramu, neki za komediju, ali uspevamo u tome da ispunimo svaki zahtev reditelja – kaže Salih Turkmanović.

Foto: A.Rovčanin

Amaterskoj trupi ovo je bila treća premijera u poslednjih šest godina, od čega je jedna predstava bila dečja, tako da kao jedan od glavnih ciljeva ističu upravo rad na podmlađivanju grupe. Novovarošani sa ponosom ističu da o negovanju kulture posećivanja pozorišta u ovom gradu svedoči i činjenica da je predstava „Kosa“ svojevremeno, posle beogradske premijere, prvu izvedbu imala upravo u Novoj Varoši.

PP Media