Kroz investicije u Brodarevo uloženo preko 120 miliona dinara

Od početka ove godine u Mesnu zajednicu Brodarevo za realizaciju brojnih investicija uloženo je više od 120 miliona dinara. Najveći deo sredstava odnosi se na završetak radova na izgradnji vodovoda, kao i početak izgradnje sportske dvorane, a realizovane su i mnoge druge vredne investicije.
Pomenuti radovi na izgradnji vodovoda odnosili su se na izgradnju vodozahvata iz sliva Mrčkovačke reke, izgradnju cevovoda do postrojenja na Rosuljama i završetak radova na fabrici vode. Završetkom ove investicije rešen je dugogodišnji problem vodosnabdevanja Brodareva, istakao je predsednik ove Mesne zajednice Semir Adilović.
„Pored vodovoda u 2015. godini kao važnu investiciju predsedniki Mesne zajednice Brodarevo izdvojio je početak izgradnje sportske dvorane, koja će biti od velikog značaja, kako za OŠ „Svetozar Marković“, tako i za sve mlade ljude Brodareva koji se bave sportom. Ove godine je završena prva faza radova na izgradnji pomenutog sportskog objekta, dok se u narednoj godini očekuje nastavak radova Takođe u ovoj godini su završeni radovi na izgradnji kišnog kolektora u ulici Žarka Marinkovića, čime je rešen problem izlivanja površinskih voda i plavljenja kuća u ovoj ulici. Asfaltirane su i ulice Braće Trmčić, Žarka Marinkovića, put prema naselju Zakut, kao i nasipanje brojnih putnih pravaca u seoskim područijima.“-dodao je Adilović.
Godinu koja je na izmaku Adilović ocenjuje kao veoma uspešnu, a za narednu najavljuje niz novih investicija, koje će život u jednoj od najvećih Mesnih zajednica u opštini Prijepolje učiniti kvalitetnijim i perspektivnijim.
„Prema planu i programu rada ove Mesne zajednice jedna od najznačajnijih investicija u 2016. godini jeste izgradnja groblja na Rosuljama, kao i asfaltiranje puta Brodarevo-Baliće. Planirano je i asfaltiranje putnih pravaca Brodarevo-Vrlobaš i Brodarevo-Podjasen“-ističe Adilović.
Pored značajnijih investicija koje će biti realizovane u narednoj godini predsednik Mesne zajednice Brodarevo Semir Adilović najavio je i asfaltiranje i uređenje ulice koja spaja Sportski centar Jalija sa dzamijom Malkan Čauš. Pored asfalta ova ulica dobiće i pešačke staze, kao i dečiji mini park.
PP Media