Milion dinara za modernizaciju pribojske biblioteke

Priboj – Gradskoj biblioteci u Priboju odobrena su sredstva za elektronsku modernizaciju u iznosu od 500.000 dinara od Ministarstva kulture i informisanja, a isto toliko će biti i učešće Opštine Priboj.

Biblioteka u Priboju


„Ovo je drugi projekat koji je odobren, imali smo i još, ali zbog cele situacija oko pandemije zbog korona virusa, sredstva su morala biti umanjena, pa će oni ostati za sledeći konkurs. Završetak i tendera i projekta za biblioteku očekujemo u toku ovog meseca”, rekao je član Opštinskog veća Miralem Gogalić.

Miralem Gogalić član Opštinskog veća u Priboju

Direktorka Gradske biblioteke u Priboju Selma Кuloglija istakla je da će modernizacijom biblioteka njeno funkcionisanje biti brže kako za radnike tako i za korisnike.

„Uz pomoć opštinske uprave, odnosno tima koji je radio na projektu, mi ćemo nadograditi program koji imamo. Dve trećine naše biblioteke ubacili smo u bazu, elektronski katalog. Umesto papirnih članskih karti imaćemo plastificirane i sa bar kodom. Ovim projektom dobijamo i nove kompjutere, što će posebno značiti i studentima i srednjoškolcima za pribavljanje podataka”, rekla je Кuloglija.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *