SDP – Aktuelna vlast u Prijepolju mora da bude odgovorna, bez obzira na predstojeće izbore

Prijepolje – Zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalazi putna infrastruktura u opštini Prijepolje pozivamo opštinsku vlast da hitno otvori postupak javne nabavke za sanaciju i asfaltiranje putnih pravaca, navodi se u saopštenju OO koalicije „Zajedno za Prijepolje”, čiji je nosilac Esad Hodžić.

„Uvidom u plan kapitalnih investicija za 2020. godinu predviđen je veći broj puteva i sitnih ulica, te smatramo da vlast mora odgovorno obavljati svoju dužnost bez obzira na predstojeće izbore i neminovnu promenu vlasti koja će uslediti. Zakon o javnim nabavkama predviđa da postupak prijavljivanja izvođača na konkurs traje 30 dana plus donošenje odluke i potpisivanje ugovora. Uobičajno je da do početka radova protekne dva meseca. Stoga ukoliko se odmah ne uđe u proceduru javne nabavke, sigurni smo da se kasnije neće stići sa realizacijom.

Veoma je važno da se hitno izvrše sanacije u seoskim područjima gde su u toku intezivni poljoprivredni radovi (branje malina, košenje livada, uzgoj povrća i sl…). Ukoliko se sada zakasni sa sanacijom atarskih puteva kasnija popravka istih neće imati nikakav značaj.

Pozivamo predsednika Opštine i sve članove oštinskog Veća da do kraja mandata odgovorno vrše vlast u skladu sa Zakonom i interesima svih građana i da prilikom odabira putnih pravaca vode računa o stvarnim prioritetima i potrebama a ne o trenutnim političkim interesima”, navodio se u saopštenju koalicije „Zajedno za Prijepolje”.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *