Mladi pesnik iz okoline Nove Varoši stvara i u polju i na njivi

Nova Varoš – Mladi pesnik iz Negbine Borivoje Ilić još od osnovne škole zapisuje stihove. Do sada je izdao dve zbirke „Oj, Negbino, rodni kraju” i „Miris zavičaja” prožete ljubavnim, rodoljubivim, ali pre svega tradicionalnim pesmama.

Borivoje Ilić, mladi pesnik iz Negbine, foto: Rina

„Prva inspiracija bila mi je selo i sve te lepote koje ga krase, kasnije to se proširilo na ljubavne, praznične, zavičajne, odnosno prave životne pesme. Svaka moja pesma se tiče života običnog čoveka, srpskog seljaka” , kaže Borivoje.

Mladi pesnik ne stidi se života na selu, već sa ponosom kaže da roditeljima pomaže u svim seoskim poslovima. Кako kaže, život na selu nije ni malo lak, ali ga je dodatno motivisalo.

Ovaj Novovarošanin učenik je završne godine srednje Šumarske škole u Кraljevu, i ističe da će uprkos budućem pozivu nastaviti da piše.

„Ne znam šta donosi dan, a šta donoisi noć i gde ću jednoga dana živeti , ali sam siguran da rodno selo nikada neću napustiti i da ću se uvek baviti poljoprivrednom, gajiti voće i povrće, kao njšto to radim od ranog detinjstva”, kaže Borivoje Ilić.

Zbirke koje je do sada izdao svetlost dana ugledale su zahvaljujući sponzorima, a da bi izdao novu ovom mladom pesniku nedostaju novčana sredstva.

„Planiram da izdam treću knjigu, koja se zove „Кaljavi sokak” , koja govori o svima nama, koji na put za uspehom krećemo kaljavim sokakom” , kaže Borivoje koji pored pisanja pesama tradicionalno neguje pevanje izvika, o čemu svedoče brojne diplome i zahvalnice.

Rina i PP Media