Nova Varoš: Usvojen budžet za narednu godinu

Budžet opštine Nova Varoš za iduću godinu iznosiće 704 miliona dinara, odlučili su odbornici na sednici lokalnog parlamenta održanoj u subotu.
Usvajanje budžeta, nakon iscrpne rasprave koja je trajala skoro do ponoći, podržali su odbornici vladajuće većine, dok opozicija nije glasala. Ovo je bila prva sednica nakon uspostavljanja nove vlasti u opštini podno Zlatara na kojoj su prisustvovali i odbornici opozicinih srtanaka, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.
Radosav Vasiljević, predsednik opštine ocenio je budžet kao razvojni, gde će najveći deo sredstava biti uložen u razvoj turizma, zatim na unapređenje infrastrukture, sporta, poljoprivrede i zapošljavanja.
“Naredne godine prioritet će biti stavljen na unapređenje vodosnabdevanja u seoskom područiju, posebno na teritoriji Mesne zajednice Božetići gde se kao kapitalni projekat ističe Ćurčića vrelo, koje bi trebalo da napapoji žedne stočare iz sedam sela ovog kraja. Izgradnja vodovoda predviđena je da traje četiri godine, gde ćemo u svakoj izdvojiti po 20 miliona dinara”, ističe predsednik Vasiljević.

Usvojen budžet za narednu godinu


Sa druge strane iz opozicionih stranaka budžet vide kao spisak lepih želja te da je zasnovan na nerealnim osnovama.
“Ovaj budžet nema razvojni karakter vrlo mali iznosi su planirai za investicije. Sa druge strane nerealno planiranje prihoda neće dovesti do kvalitetnog izvršenja budžeta”, smatra lider opozicionog SNS-a Dimitrije Paunović.

Vladajuća većina dobila pojačanje

Alija Mujagic, Sandžačka demokratska partija, foto:www.ppmedia.rs


Tesnu većinu od 14 odbornika vlast je uspela “da pojača” za još jednog odbornika. Naime, od subote i Sandžačka demokratska partija pridružila se u vršenju vlasti GG Novi Ljudi za Novu Varoš, Demokratskoj stranci, Novoj Srbiji i Dverima pa sada ukupno broje 15 odbornika naspram 12 koliko ima opozicija.
Opširniji izveštaj sa sednice novovaroškog parlamenta možete pogledati u Dnevniku TV Novi Pazar (19h) i Dnevniku zapadne Srbije na TV Lav (20i30h), kao i pročitati u štampanom izdanju Večernjih novosti.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *