Novovarošanin osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca

Zbog napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti G.B. iz Nove Varoši osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 12 meseci. Ovo krivično delo je počinio prilikom kontrole saobraćaja u mestu Kratovo, 20. jula, oko 19 časova gde se nije zaustavilo na znak stop koji mu je izdao policijski službenik PS Priboj Vladimir Penezić, već je vozilom krenuo na njega.

Bežeći vozilom, G.B. se uputio ka Priboju, gde ga je u mestu Karaula sustiglo policijsko vozilo u kojem se nalazio Penezić. G.B. je potom istrčao iz svog auta, prišao vratima vozača službenog vozila, gde Peneziću koji izlazio iz njega zadao udadac u predelu lica, zatvorenom šakom, nanoseći mu povredu u predelu nosa.

Intervencijom i druge patrole G.B. je savladan i doveden do službenih prostorija. Imenovani je bio u alkoholisanom stanju. Licu je od nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje od 48 časova.

Nakon napada na policajca, samo dan kasnije izgredniku je izrečeno 12 meseci zatvora za učinjeno krivično delo. Ovo je još jedan napad u nizu na policijske službenike a Nezavisni sindikat policije godinama apeluje da država treba ozbiljno da se pozabavi ovim problemom jer često čujemo od vlasti da je napad na policajca napad na državu.

Odmah po izricanju nagodbe sa tužilaštvom G.B. je sproveden u Kazneno popravni zavod Valjevo na izdržavanje kazne. Nezavisni sindikat policije pohvalio je brzu reakciju tužilaštva uz nadu da će ovakve reakcije ubuduće biti pravilo što bi potencijalne napadače nateralo da se dobro zamisle pre nego što napadnu policajca.
Izvor: PP Media i Priboj033