Ocene u softveru zapisane

Osnovna škola “Dobrisav Dobrica Rajić” u Bistrici, prva je među obrazovnim ustanovama Zlatiborskog okruga koja je u svoju nastavnu praksu uključila primenu elektronskog dnevnika, inovacije, čije su se prve ideje javile pre samo nekoliko meseci, odnosno sa početkom tekuće školske godine.

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenulo je pilot-projekat “e-dnevnik” u školama koje zadovoljavaju kriterijume, poseduju odgovarajuću tehničku opremljenost i zainteresovanost nastavnika za ovakav način rada. Tim povodom je i organizovana besplatna obuka za nastavnike iz onih škola koje su se prijavile za učešće u ovom projektu.

Koordinator za “e-dnevnik” u ovoj školi podno Zlatara, koja broji oko 30 učenika je nastavnik informatike i računarstva, Bojo Obućina, preneo je kolegama svoja iskustva sa obuke koja je sprovedena početkom ove godine, te je probna verzija “e-dnevnika” bila uključena u rad sredinom marta.

Nastava u OŠ “Dobrisav Dobrica Rajić” / Foto Večernje novosti

– Posle veoma dobre prihvaćenosti od strane svih predmetnih nastavnika i njihove uspešnosti u primeni, prava radna verzija “e-dnevnika” u ovoj školi je počela da se primenjuje odmah nakon dvadesetak dana. Po mišljenju nastavnika, ova inovacija će doprineti unapređenju nastavne prakse i ne zahteva nikakva posebna ulaganja niti napore, već podrazumeva osnovnu elektronsku pismenost, jednostavna je za primenu i omogućava pregledno vođenje i pedagoške evidencije i nastavne prakse – kaže nastavnik informatike i računarstva Bojo Obućina.

Ova seoska škola predstavlja primer kako želja za unapređenje rada i obrazovnog sistema nema veze sa brojem učenika niti sa savremenošću same škole, te ni otežani uslovi, slabija pokrivenost signala interneta na ovom području, nisu omeli vredan kadar ove škole da usvoji inovaciju. Uvođenje elektronskih dnevnika uskoro će početi da se primenjuje i u srednjoj Tehničkoj školi u Novoj Varoši.
Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *