Oko 1500 potrošača Nove Varoši bez struje, čiste se putevi prvog prioriteta

Obilne padavine koje su iskidale srednjonaponsku mrežu ostavile su oko 1.500 potrošača u Miševićima, Bistrici, Radijevićima, Vilovima, Radoinji i Rutošima, bez struje. Ekipe su na terenu tako da se u toku dana očekuje da će kvar biti otklonjen.

Neprohodan je i put od Кokinog broda prema Jasenovu preko Bele Reke koji je u nadležnosti Puteva Srbije, jer je palo preko pola metra snega. Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da su obećali iz ovog preduzeća, da će se putni pravac u toku dana pročistiti.

Dejan Grbić iz novovaroškog opštinskog odeljenja za održavanje puteva kazao je da je sneg koji od juče pada napravio snežni pokrivač u visini od 20 do 50 centimetara i da se za sada održava prohodnost puteva prvog prioriteta.

„Čistimo od Nove Varoši do Božetića, Štitkova, Akmačića, Drmanovića, a u gradu čistimo ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta i turističku zonu Zlatara. Danas se neće čistiti nekategorisani putevi po selima već ćemo sačekati prestanak padavina, a održavaćemo prohodnost puteva do centara mesnih zajednica. Zaliha soli i rizle ima dovoljno, a ako bude bilo hitnih slučajeva to ćemo staviti u prioritet”, kazao je Grbić ageniciji RINA.

Što se tiče magistralnog puta ka Prijepolju i granici sa Crnom Gorom, direktor Puteva Užice Leko Кorićanac izjavio je za agenciju RINA da je put u punom profilu prohodan i da je zabrana za kamione sa prikolicama i tegljače koja je juče uvedena ukinuta i da se saobraćaj odvija neometano.

„Snežna mećava sa vetrom koja koja je sinoć u roku od četiri sata nanela 30 centimetara snega, je prestala tokom noći, a mi smo sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom uspeli da za kratko vreme raščistimo put i sada se saobraćaj odvija normalno”, kazao je Кorićanac.

PP Media i RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *