Pažljivkova smotra: Pribojci najbolji u Srbiji

Priboj – Ekipa drugog razreda pribojske osnovne škole “Vuk Karadžić” šampioni su Srbije u poznavanju pravila o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Foto: Opština Priboj

Mladi “Vukovci” bili su najbolji na školskom i  opštinskom takmičenju,zatim na regionalnom na Zlatiboru, a svoju znanje iz oblasti saobraćaja krunisali su ubedljivom pobedom na republičkom takmičenju u Kragujevcu. 

Učenici drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ potvrdili su svoju dominaciju od školskog do državnog nivoa. Najbolji u Srbiji postali su Duško Šljivić, Adin Hamzić, Andreja Jeftović i Emilija Novaković, koje su pripremale učiteljice Gordana Petrović, Nevenka Galović i Violeta Stanojević.

Foto: Opština Priboj

Kroz projekat „Pažljivkova smotra“ ove godine učešća je uzelo preko 120 hiljada mališana iz 80 lokalnih samouprava u Srbiji, a deca su pokazala zavidno znanje u poznavanju pravila o bezbednom ponašanju u saobraćaju, Republičko takmičenje održano je u Kragujevcu, a konkurencija je bila zaista velika, jer je iz 27 lokalnih samouprava nastupilo oko 400 učenika.

Državnim prvacima iz Priboja uz diplome, medalje i pobednički pehar, kao nagrada uručeni su i laptop računari, a šampione Srbije nije zaboravila ni lokalna samouprava, koja je đake, ali njihove mentore, nagradila sa po 20 hiljada dinara. Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” uručena je i posebna zahvalnica.

Projekat “Pažljivkova smotra” realizije Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama i Savetima za bezbednost bezbednost saobraćaja.

PP Media