Pobeda Memića na startu Svetskog prvenstva

Brodarevo/Prijepolje/Beograd – Drugu pobedu Srbiji na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce koje se održava pod svodovima beogradske Arene, doneo je mladi as iz Brodareva Almir Memić u srednjoj kategoriji (75kg) protiv Engleza Levisa Ričardsona rezultatom 4:1.

Foto: Bokserski savez Srbije

– Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju i jako sam zadovoljan i srećan što sam pobedio. Zahvaljujem se publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi ceo meč davali podršu i govorili šta treba da radim – rekao je Almir novinarima nakon pobede nad borbenim Englezom.

Memiću koji je poznat po nadimku Mali Tajson sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose mu sigurnu, bronzanu medalju. Zlatni dečko srpskog boksa stiže iz Brodareva.

Srbiji je doneo zlato sa međunarodnog turnira u Sofiji marta 2021. u kateogiji 75 kilograma. Bronzu za Srbiju osvojio je na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020. Zlatom se okitio i na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. koja je održana u Rakovici.

PP Media i RTS