Poklon paketi HASENE za početak ramazanskog posta

Humanitarna organizacija Hasene ulepšala je sam početak ramazanskog posta najsiromašnijim stanovnicima Prijepolja, Priboja i Nove Varoši podelom 500 ramazanskih paketa, koji su samo nastavak dobre saradnje i humanitarne misije Hasene u ovim opštinama u proteklih 5 godina.
Internacionalna humanitarna organizacija Hasena iz Turske, već petu godinu za redom, u svojoj humanitarnoj misiji u Srbiji, prilikom obeležavanja svih značajnijih muslimanskih praznika, obraduje najugroženije slojeve stanovništva bajramskim i ramazanskim poklonima. Ove godine za 250 pribojskih porodica stigli su ramazanski paketi, obeleživši tako darovanjem sam početak posta uz veliku zahvalnost prisutnih blagostima Ramazana.
„ Priboj je jedna oskudna opština i zbog toga je naša pomoć ovde i najizdašnija. U prošlogodišnjoj podeli 650 ramazanskih paketa, Pribojci su dobili 350, a ove godine od 500 paketa pomoći, najveći deo je opredeljen za Priboj“ , kazao je koordinator Hasen za Srbiju Nedžad Kahrović. On ističe da je ova organizacija pre Priboja obradovala i meštane lošijen imovinskog stanja u Prijepolju i Novoj Varoši.
U planu je i proširenje humanitarnog delovanja koje će podrazumevati uvođenje stipendija za školovanje kao i pomoć u nabavci školskog pribora za najugroženije učenike i njihove porodice, dodao je koordinator Hasena Nedžad Kahrović.
PP Media / Goran Reković