PU Prijepolje nizom aktivnost obeležava Dan policije

Povodom obeleževanja Dana policije i dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Prijepolju, u četvrtak 9. juna u vremenu od 12,00 do 14,00 časova na platou Doma kulture svečano obeležava svoj dan.
Želja nam je da tog dana, kao i mnogo puta do sada, građanima približimo policiju kroz neformalni oblik druženja sa nama, ističu iz PU Prijepolje.
Prijepoljcima će u četvrtak biti predstavljena policijska oprema koja se koristi u svom svakodnevnom radu, zatim vatrogasna i policijska vozila. Policijski službenici Odeljenja policije i Policijske ispostave Prijepolje prezentovaće „Policiju u lokalnoj zajednici“ kojom prilikom će između ostalog predstaviti deo preventivnih aktivnosti koje su u toku ove godine sproveli na području grada. Načine suzbijanje maloletničke delikvencije i narkomanije predstaviće pripadnici kriminalističke policije. Takođe biće tu i prezentacije Odseka za strance pod nazivom „Zaustavimo trgovinu ljudima“. Odeljenje saobraćajne policije predstaviće se sa prezentacijom pod nazivom „Bezbedno učešće dece u saobraćaju“. Predstavnici Regionalnog centra granične policije predtsviće opremu koju koriste u svom radu a deca i građani moći će da se druže i sa svojim kontakt policajcima.
Na prostoru oko Doma kulture povodom obeležavanja Dana policije, predstaviće se i svi sportski klubovi i udruženja građana sa ciljem da deci, učenicima i građanima predstave aktivnosti kojima se bave, tako im podignu svest o značaju zdravih stilova života i pozovu ih da se uključe u neku od ponuđenih aktivnosti i što sadržajnije provedu slobodno vreme, a policija će time dati doprinos boljoj zajedničkoj budućnosti u našem goapč

Svi građani tog dana na, „Sajmu budućnosti“ moći će da pronađu interesantne aktivnosti za sebe. Ovo je drugi sajam koji se organizuje na području Policijske uprave sa željom da se postigne samoinicijativno uključivanje učenika u ponuđene vanškolske sadržaje u cilju prevencije rizičnog ponašanja, jer aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena najbolji je put ka zdravom i ispravnom odrastanju, razvijanju tolerancije i međusobne povezanosti sa društvom i zajednicom, ističu iz PU Prijepolje.
Poruka projekta je da se učenici i građani posvete zdravom životu, sportskim aktivnostima, druženju, umetnosti i prirodi, da izaberu pravi put na kome nema nasilja, alkohola, droge i drugih poroka kao i da razvijaju kod sebe i drugih sklonosti ka pravim vrednostima i zato pozivam sve učenike i građane da dođu u petak na plato Doma kulture.
Istog dana u 15,00 časova u Sportskoj dvorani odigraće se revijalna fudbalska utakmica između ekipa grada Prijepolja i Policijske uprave Prijepolje.
U subotu 11.06.2016. godine na strelištu Ljupča u Prijepolju biće organizovano ekipno i pojedinačno takmičenje u streljaštvu.
U nedelju 19.06.2016. godine na dan Ministarstva, prestavnici PU Prijepolje posetićemo grobove radnika Policijske uprave koji su izgubili živote rešavajući službene zadatke, kao i one koji su preminili. Takođe, posetiće i njihove porodice.
Povodom obeleževanja Dana policije i dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Prijepolju, u utorak 14. juna sa početkom u 09,00 časova u Domu Kulture u saradnji sa Crvenim krstom i Službom za transfuziju krvi, organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
PP Media