Priboj: Radnici Fapa traže ostavku rukovodstva i očekuju reakciju MUP-a

Sindikat FAP-SLOGA daje podršku borbi Vlade Republike Srbije protiv kriminala i korupcije i u tom smislu podržava pokretanje postupka protiv Slobodana Milosavljevića , bivšeg predsednika Upravnog odbora FAP-a, kao i ukidanje Agencije za privatizaciju. Podsećamo da je za vreme mandata Slobodana Milosavljevića došlo do dogovora o naplati duga iz Sirije u iznosu od 15 miliona dolara od kojih ni deo nije uplaćen FAP-u. Taj iznos bi bio dovoljan da FAP samostalno obezbedi veću uposlenost i investiciju u opremu, jasan plan oživljavljavanja i reorganizaciju . Umesto toga pare su nestale, dugovi povećani i sva priča se posle toga svela na prosjačenje od države. Ističemo da je u periodu dok je Slobodan Milosavljević predsedavao Upravnim odborom, FAP na neobjašnjiv način ostao bez odmarališta ,,Rekreaturs” i da očekujemo od nadležnih institucija da preispitaju ceo slučaj.
Takođe , podsećamo da smo poslali 41 krivičnu prijavu u vreme postojanja Agencije za privatizaciju koje su vezane za otuđivanje imovine FAP-a u iznosima od više milijardi dinara. Od strane nadležnih sudova nam je rečeno da su se sve te krađe desile upravo uz postojanje odluka Upravnog odbora FAP-a i Agencije za privatizaciju. Zahtevamo da se sva imovina sa kamatom vrati FAP-u , obezbedi deblokada računa i ponište nezakonske odluke o tzv. “preuzimanju imovine “ i otimanju pogona Preseraj , koje su i nastale usled navodnih dugova FAP-a.
Očekujemo da se akcija MUP-a Srbije pod imenom ,,Rezač” nastavi i u Fap-u i da svi naši navodi i tvrdnje dobiju epilog pred odgovarajućim državnim institucijama.
Na kraju svim radnicima i građanima opštine Priboj, čestitamo Novu 2016. godinu sa željom da u narednoj godini čuvaju pre svega mentalno zdravlje i prisebnost i neguju istinske vrednosti u životu,kaže se u saopštenju sindikata Fap „Sloga“.
PP Media