Ministarstvo ne zatvara kuhinju na Jabuci?

Ministarstvo prosvete nema nameru da ukida bilo koju đačku kuhinju, a pogotov0o ne kuhinje koju koriste đaci pešaci, izjavili su predstavnici tog ministarstva, reagujući na navode, da je njihovom krivicom zatvorena kuhinja u školi na Jabuci kod Prijepolja.
Ministarstvo prosvete nema nameru da ukida bilo koju đačku kuhinju, a pogotov0o ne kuhinje koju koriste đaci pešaci, izjavili su za predstavnici tog ministarstva, reagujući na navode, da je njihovom krivicom zatvorena kuhinja u školi na Jabuci kod Prijepolja.
Iz ministarsva navode da im se direktoka Osnovne škole Mihailo Baković, kojoj pripada istureno odeljenje na Jabuci, nije zvanično obratila za pomoć u rešavanju problema.
direktorka Jelena Dragutinović kaže da je škola, kao i sve u Srbiji, dobila mogućnost da dopisom Ministarstvu prosvete, uz obrazloženje, zatraži veći ili manji broj izvršilaca u odnosu na pravilnik.
To je, prema njenim rečima i učinjeno, a odgovor se još uvek čeka.
Škola na Jabuci, u koju ide 16 učenika, ostala je bez kuhinje, jer prema novom pravilniku, škola može imati zaposlenog u kuhinji sa punom normom samo ako priprema više od 400 obroka dnevno.
PP Media