Prvi regionalni turnir u odbojci na pesku Plazma sportskih igara mladih održan u Novoj Varoši

Nova Varoš – Odbojka na pesku, danas verovatno jedna od najpoznatijih formi ovog sporta. Sport koji igraju svi – od rekreativaca na plaži do profesionalaca na raznim terenima. Verovali mi to ili ne, odbojka je drugi najpoznatiji sport na svetu.

Foto: SIM

Plazma Sportske igre mladih uvrstile su odbojku na pesku među takmičarske sportove u okviru Igara.

Iako su ovo amaterska takmičenja za decu i mlade (od 6 do 16 godina) organizuju se na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, „Između dve vatre“, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

Prvi regionalni turnir u odbojci na pesku Plazma sportskih igara mladih održan je u Novoj Varoši.

Izuzetan domaćin je bio Sportski savez Nova Varoš, a devojčice i dečaci su se takmičili na prelepom terenu za odbojku na pesku koji je izgrađen 2020. godine u sklopu pripreme za MOSI.

U Ženskoj konkurenciji je učestvovalo 12 ekipa iz Nove Varoši, Sjenice, Čajetine i Priboja. 

Emilija Đajić i Nikolina Jovanović, učesnice prošlogodišnje međunarodne završnice u Splitu Plazma Sportskih igara mladih, zablistale su I danas na terenu sa svojom ekipom OK Zlatar Nova Varoš.

Plasman ekipa je sledeći:

Odbojka na pesku Ž

1. OK Zlatar Nova Varoš

2. Sjenica 1

3. Priboj 1

U Muškoj konkurenciji je učestvovalo 8 ekipa iz Nove Varoši, Prijepolja i Priboja.

 Odbojka na pesku M

1. Princezice Prijepolje

2. Kuda si peek Prijepolje

3. Zlatarci Nova Varoš

 U prvoplasiranoj ekipi je Mahir Mehović, brat Edina i Zahira koji su već učestvovali na međunarodnoj završnici u Splitu.

Sportske igre mladih kroz 27 godina aktivnosti obogatile su živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. do sada na Igrama je učestvovalo više od 2,7 milona dece i mladih.

PP Media