Ribokradice ne miruju: Na tri jezera noćas zaplenjeno još 500 metara mreža (video)

Posle subotnje akcije ribočuvara „Balkan Eko Tima“ iz Prijepolja u kojoj je na dva jezera pronađeno 900 metara mreže, noćas i juče usledila je još jedna uspešna posle koje se dužina zaplenjenih nedozvoljenih sredstava za ribolov „protegla“ skoro na kilometar i po.

Na Gružanskom jezeru kod Knića, gde je pre pet dana otrkiveno 900 metara mreže,juče su pronađene još tri zajedno duge 300 metara. U isto vreme ribočuvari su kod Varvarina u jednom od zimovnika Velike Morave zatekli dve mreže po 20metara.

S obziromda je u subotu na Potpećkom jezeru nađeno 300 metara mreže, ova hidroakumulacija na Limu kod Priboja bila je i noćas pod nadzorom ribočuvara koji su ovoga puta iz vode izvukli tri mreže duge 100, 50 i 20. Sudeći po tome da u mrežama nije bilo mnogo ribe, izgleda da su im ribokradice izmakle ispred nosa.

U „Balkan Eko Timu“ kažu da se, s obzirom da je vreme posta i slava kada je riba, a posebno vrste kojih nema u ribarnicama, veoma tražena roba na crnom tržištu, vrši pojačan nadzor na jezerima ribarskih područja „Zapadna Morava“ i „Velika Morava 1“ čiji je prijepoljska firma korisnik. Veću kontrolu, ukazuju ovde, nalažu i sve drskije i organizovanije ribokradice koji u mrežu, opremu za noćno osmatranje, plovila ulažu veliki novac, pa čak i plaćaju debele dnevnice svojim osmatračima. Pojedina mesta nadziru se i 24 sata dnevno.

Izvor: Blic, V.Lojanica i PP Media