Spektakularnim vatrometom počeo četvorodnevni provod na Zlataru (video)

U Novoj Varoši u toku je četvorodnevna manifestacija „Zlatarfest“ koja je ustanovljena pre šest godina u cilju promocije privrednih i turističkih potencijala zlatarskog kraja. “Zlatarfest” će i ovoga puta objediniti niz tradicionalnih mini-manifestacija, pored Zlatarske regate, Zlatnih ruku Zlatara, sportskog dana, obeležiće ga po običaju bogat muzički program.

Vatromet para nebo u gradu na padinama Zlatara, foto: www.ppmedia.rs

“Zlatarfest” je otvorio predsednik opštine Radosav Vasiljević koji je kazao da okosnicu razvoja opština vidi kroz turizam, granu koja je predhodnih godina bila potpuno zanemarena. Potom je ukazao na broj noćenja u hotelima na Zlataru koji iz godine u godinnu raste.

– 2010. godine imali smo manje od 5.000 noćenja na Zlataru i zatvorene objekte bez novih hotela. Danas imamo preko 100.000 noćenja godišnje sa popunjenim smeštajnim kapacitetima, koje čine hotelski, privatni, uključujući i seoska domaćinstva koja se nalaze nedaleko od turističke zone na Zlataru. Obzirom na ove podatke o ostvarenim noćenjima u toku je izgranju dva nova hotela, od kojih će jedan biti otvoren krajem ove, a drugi krajem iduće godine, sto znači da ćemo dobiti još dodatnih 100 ležajeva po hotelu – istakao je Vasiljević.

Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

U Turističkoj organizaciji “ Zlatar” očekuju da četvorodnevna manifestacija potuče dosadašnje rekorde u broju posetilaca koji će stići u grad na padinama Zlatara. Kažu i da su sa skromnim budžetom pripremili bogat i raznovrstan program.

Branko Pucarević direktor TO Zlatar, foto: www.ppmedia.rs

– Sa prilično skromni budžetom, ali ništa manje raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima, pokušaćemo da nadmašimo nivo prošlogodišnjeg odnosno svih prethodnih festivala. Planina Zlatar je vazdušna banja, koja predstavlja pravi dragulj zapadne Srbije. Gosti su se ponovo vratili na nju, a ne tako davno ona je samo bila usputnu stanica turistima na putu ka Jadranu – kazao je direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Nakon svečanog otvaranja i spektakularnog vatrometa, pred nekoliko hiljada posetilaca na gradskom Trgu koncert je održala folk pevačica Dara Bubamara. U petak veče, na istom mestu će nastupiti Tropiko bend dok će u subotu koncert održati beogradski bend Tribute Bijelo Dugme. Takođe, na pozornici na Trgu smenjivaće se amaterske družine, pevačke grupe, folklorci, trubači a biće održan i sabor tradicionalnog pevanja izvika.
PP Media