Sportska dvorana u Priboju rešila problem grejanja

Priboj – Sportska dvorana u Priboju ovih dana priključena je na sistem daljinskog grejanja, čime je konačno, na adekvatan način rešen problem grejanja ovog sportskog zdanja od njegovog puštanja u funkciju, pre tridesetak godina. Jedno vreme za grejanje se koristila električna energija a potom i gas, ali to se nije pokazalo kao najbolje i najrentabilnije rešenje. 

Bolji uslovi za pribojske sportiste, topli radijatori u Sportskoj dvorani, foto: Opština Priboj

– Sada smo priključeni na toplanu, i mislim da je to i odlično i trajno rešenje. Samo u sportskoj hali je 70 kvadrata radijatora, a postavljeni su i u svlačionice, prostorije klubova, kancelarije – referiše Dragomir Minić, direktor Sportske dvorane u Priboju.     

Radovi su trajali nešto više od mesec dana, povereni su bili pribojskoj firmi „Energoterm Plus“, i prema rečima Minića, izvedeni su  kvalitetno.

– Investicija je koštala pet miliona dinara plus PDV, sredstva je obezbedila opština Priboj, i u ime svih sportista i posetioca, zaposlenih u Dvorani, veliko hvala lokalnoj samupravi i predsedniku Lazaru Rvoviću. Mislim da je investicija opravdana, jer smo na duže vreme rešili problem grejanja, a time stvorili adekvatne uslove za sportiste, rekreativce i publiku –  kaže Minić.

Dvorana je izgrađena pre tridesetak godina, zub vremena je učinio svoje, pa posle grejanja, na redu su nove investicije, kako bi uslovi u ovom sportskom objektu bili kao nekada.

– Prioritet nam je saniranje krova, jer pored ovih kupola nam godinama prokišnjava, a što nanosi štetu, pre sevga parketu u sportskoj hali, koji takođe nakon krova treba da se poptuno zameni –  ističe  Minić.

Sobzirom da  su  rekosntrukcija krova i parketa, takođe značajne ivesticije, u Sportskoj dvorani već prave planove za apliciranje kod resornog ministarstva sporta ili nekih  drugih fondova, kako bi se u dogledno vreme rešili i ovi problemi, i smanjili troškovi svkodnevnog funkcionisanja ovog sportskog objekta, koji nije rekostruisan od njegove izgradnje, devedesetih godina prošlog veka.