Sportske igre mladih u ponedeljak u Prijepolju

Prijepolje će u ponedeljak 4. juna po četvrti put biti domaćin karavanu Sportskih igara mladih.Više od 1.000 osnovaca iz grada domaćina, Priboja i Nove Varoši imaće priliku da se takmiči u šest disciplina čiji pobednici će izboriti plasman na finalno takmičenje koje će biti održano u Beogradu.

Na sportskim terenima ORSI nadmetaće se osnovci u fudbalu, odbojci, uličnom basketu, bič voleju i u igri između dve vatre, dok će takmičenje u rukometu biti održano u dvorani Gimnazije. Svečano otvaranje igara biće održano na platou Doma kulture od 10 časova nakon čega sledi odlazak na sportska borilišta.

– Opština Prijepolje je ponedeljak proglasila za sportski dan, tako da će svi osnovci odlukom aktiva direktora, koji uzmu učešće u igrama biti oslobođeni nastave. Očekujemo veliki odziv mališana i dobro druženje – kaže koordinator za školski sport Zlatiborskog okruga Branislav Divac.

Pored takmičarskog manifestacija ima i edukativan karakter, promovišući međusobno razumevanje, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i fer-plej.Ovo je četvrta godina za redom kako je Prijepolje domaćin karavanu Sportskih igara mladih čiji je pokrovitelj Vlada Srbije.

Pobednici finalnog takmičenja u Beogradu izboriće besplatno letnje putovanje u Splitu, gde će se sastati sa ekipama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *