Sportskim manifestacijama krenulo obeležavanje Dana opštine

U prijateljskoj utakmici odigranoj u čast obeležavanja Dana opštine Nova Varoš rukometaši višetrukog prvaka Evrope Metaloplastike iz Šabca pobedili su Zlatar sa 29:23.Ovo je prvi put, od kako se obeležava Dan opštine da su se i sportsti uključili i dali svoj doprinos u obeležavanju opštinske svetkovine.

Petodnevni program obeležavanja Dana opštine krenuo je sportkim manifestacijama. U grad podno Zlatara, da uveliča proslavu stigla je Metaloplastika iz Šabca, višestruki evropski prvak. I ako rezultat nije bio u prvom planu, gosti su opravdali ulogu favorita i savladali odličnu ekipu Zlatara sa 29:23.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo učestvovali u obeležavanju Dana opštine. Utakmica je bila prava prvenstvena sa dosta žara i borbe. Nadam se da je publika zadovoljno napustila dvoranu – kaže direktor RK Metaloplastika Slaviša Stoinović i zahvaljuje na gostoprimstvu ljubaznom domaćinu.

Rukometaši i uprava Zlatara i Metaloplastike, foto: www.ppmedia.rs

Za rukometaše obe ekipe utakmica je poslužila za uigravanje pred nastavak prvenstva i borbe za bodove.

– Odlično smo iskoristili reprezentativnu pauzu pred nastavak prvenstvene borbe i mi i Zlatar, koja je izuzetno organizovana i kvalitetna ekipa koja sa svojim umećem i znanjem može da parira u potpunosti superligaškim timovima – ističe kapiten šapčana Miloš Mitrović

Kapiten RK Zlatar Boris Zečević je izrazio nadu da će dolazak Metaloplastike u Novu Varoš dodatno popularizovati rukomet u ovoj sredini i opredeliti mlade da se aktvnije uključe u bavljenje ovim sportom.

Nakon inicijative Udruženja potomaka ratnika 1912 – 1920 godina Vojvoda Petar Bojović Sportski savez i novovaroški sportisti su se uključili u obeležavanje Dana opštine.

– Drago mi je što je i Sportski savez dao svoj doprinos u obeležavanju Dana opštine. Nakon večerašnje utakmice u naredna dva dana očekuje nas još kvalitetnih sportskih zbivanja. U utorak ljubitelji košarke imaće priliku da vide due između Zlatara i Jednistva iz Bijelog Polja, dok su u sredu na programu dve utakmice u futsalu gde će najpre snage odmeriti Nova Varoš i Prijepolje a zatim i višestruki prvak Crne Gore Militari iz Danilovgrada protiv ekipe Novog Pazara – kaže predsednik Sportskog saveza Ljubivooje Vranić

Inače Dan opštine se obeležava u znak sećanja na oslobođenje od Otomanskog carstva u Prvom svetskom ratu. Centralna proslava obeležavanja biće svečana akademija koja će biti upriličena u sredu 1. novembra u Domu kulture.
PP Media