SPP predala listu, nosilac Usame Zukorlić, Tandir skinut sa liste

Novi Pazar/Prijepolje/Beograd/Priboj – Stranka pravde i pomirenja (SPP) predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić” za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila. Nosilac liste je i predsednik stranke Usame Zukorlić, koji je rekao da je ta stranka u rekordnom roku od 60 časova sakupila 8.500 potpisa.

Stranka pravde i pomirenja predala listu za učešće na parlamentarnim izborima, foto: Tanjug

Za stranke nacionalnih manjina u Srbiji potrebno je da izbornu listu svojim potpisima podrži 5.000 građana.

Zukorlić je novinarima preneo da će zastupati interese bošnjačkog naroda u Skupštini i u Vladi, na principima partnerstva i nepoltronstva.

Naveo je i da će se zastupati interesi svih nacionalnih zajednica i svih onih koji SPP smatraju strankom liderom.

Zukorlić je naveo da na listi ima 145 kandidata i da su to kandidati više nacionalnosti.

“Imamo značajnu podršku romske nacionalne zajednice. U vrhu liste je njihov kadidat i na taj način ćemo omogućiti pripadnicima manjine koja je i najugroženija da ima stranku koju može smatrati svojom i koja može zastupati njihova prava”, rekao je Zukorlić.

Istakao je da će se SPP zalagati za politiku koju je utemeljio Muamer Zukorlić, što je, kaže, politika “i-i” umesto politike “ili-ili”.

“Zastupaćemo pravdu i pomirenje, ali suštinsko pomirenje između bošnjačkog i srpskog naroda, odnosno pomirenje među svim narodima i pripadnicima muslimanske, pravoslavne i katoličke veroispovesti”, rekao je Zukorilić.

Na predaji liste nije bilo dosadašnje perjanice SPP iz Prijepolja, Samira Tandira, za kojeg je prema nezvaničnim informacijama vrh partije procenio da zbog brojnih afera, potom organizovanja hajke na predsednika opštine Prijepolje i bahatosti šteti ugledu stranke i prestavlja teret za izlazak pred građane, pa je on skinut sa liste iako je prvobitno bio planiran da se na njoj nađe, kao šesti po redu.

U gradu na Limu špekuliše se da je ovo samo uvod u politički kraj Tandira i saradnika, da će odbor u Prijepolju vrlo brzo biti raspušten, te da će novi, neukaljani ljudi, preuzeti upravljanje partijom.

RTS i PP Media