U četvrtak premijera nove predstave Amaterskog pozorišta

Nova Varoš – Premijera pozorišne predstave „Čuješ li, mama, moj vapaj“ u izvođenju Amaterskog pozorišta iz Nove Varoši, biće održana u četvrtak 14. jula u 21 sat u sali Doma kulture. Кomad je, po tekstu Vojislava Savića, režirao Dragan Jakovljević.

Foto: Promo

Predstava tretira brojne probleme u društvu iskrivljenih vrednosti, ali uz obilje komičnih scena i „crnog humora“.

-Očekujem da će odlična glumačka postava uspeti da jednu ozbiljnu i mračnu priču izvede na što zanimljiviji i vedriji način – kaže Jakovljević uz pojašnjenje da je reč je komleksnom komadu u čijem je fokusu „jedna nenormalna porodica izgubljena u vremenu i prostoru“. Na njenom čelu je otac Rodoljub, čiju će pokvarenost, perfidnost i pohlepu na sceni pokušati da dočara glavni protagonista u predstavi Salih Turkmanović.

Da reakcije publike budu smeh, a poruke nešto sasvim suprotno, u četvrtak uveče pobrinuće se i ostali glumci u predstavi : Vladimir Dulanović Toki, Fehima Ibišbegović, Rade Tatović, Edin Hadžić, Selma Hasović, Dina Ibrović i Nebojša Radišić.

Inače, na pozorišnu premijeru u izvođenju Amaterskog pozorišta Doma kulture “Jovan Tomić“ domaća publika čekala je punih šest godina. Poslednji put su novovaroški glumci igrali pred ovdašnjim poklonicima pozorišta u martu 2016. kada se na repertoaru našla predstava „Život u tesnim cipelama“ u režiji Vladimira Dulanovića. Gorka komedija o manipulacijama izvedena je tada na maestralan način, a očekivanja su velika i za predstojeću novu premijeru.

-Nadamo se da će predstava imati dug i uspešan pozorišni život i da će ovdašnje Amatersko pozorište povratiti makar deo starog sjaja koje je imalo u vreme bivše Jugoslavije – ističe Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture, uz poziv Novovarošanima da zbog velikog interesovanja na vreme obezbede karte koje su od juče u prodaji po ceni od 400 dinara.

Reprizno izvođenje predstave „Čuješ li, mama, moj vapaj“ zakazano je za subotu 16.jula (21 sat, cena ulaznice 400 dinara).

Varoške novine