U Priboju naredne nedelje festival posvećen glumcu Danilu Lazoviću

Priboj – Festival „Dani Danila Lazovića“ biće održan u Priboju od 22. do 25. septembra, a pored redovnog takmičenja u kazivanju poezije 11 studenata glume svih umetničkih akademija iz četiri zemlje regiona, na programu su i gostovanja poznatih glumaca.

Dom kulture u Priboju, foto: A.Rovčanin

„Takmičarsko veče, na kojem je gost glumac Andrija Milošević, muzički gost je Mina Lazaravić i voditelj programa će biti Andrija Kuzmanović. Takmičarsko finalno veče će se prenositi i onlajn na jutjub kanalu opštine Priboj“, rekao je direktor festivala Milorad Damjanović.

Studenti glume takmičiće se za nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i za novčani deo nagrade u iznosu od 1.000 evra, koje obezbedjuje opština Priboj, a od ove godine takmičarsko veče moći će da se prati i onlajn.

Festival „Dani Danila Lazovića“ biće otvoren izložbom slika srpskih glumaca „Senke uspomena“, autora Lazara Djembera, planiran je i koncert starogradske muzike, a na svečanom otvaranju gostovaće i glumice Iva Štrljić i Tijana Maksimović.

Drugi dan festivala je koncipiran kao dan kabarea.

„Jedan kabare će biti u izvodjenju glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesne Stanković, a isto veče, u Domu kulture biće izveden kabare ‘Kao da sam te sanjao’, u izvodjenju glumca Pozorišta na Terazijama Mladena Savića“, rekao je Damjanović.

Treći dan je rezervisan za promociju knjige i prvog filma poezije Marka Miloševića „Pobeda sebe“ i kao i predstava Kamenog teatra 55 iz Sarajeva – „Mirna Bosna“.

Sto plus