Vihor iz Eritreje protutnjao do Prijepolja

Prijepolje – Treća etapa 62. međunarodne biciklističke trke vožena je od Čačka do Prijepolja u dužini od 156 kilometara s pravom je nazvana Kraljevskom.

Foto: A.Rovčanin

Teški usponi, zahtevni spust, sve je to očekivalo bicikliste koji su dali sve od sebe da na cilj u Prijepolju stignu sa što boljim rezultatom.

Ipak jurišu dva klupska druga iz britanske ekipe Bike aid, Eritrejcu Dautu Jemanu i Holanđaninu Andre Van Engelenu niko nije mogao da odgovori pa su na cilj u Prijepolju stigli solo, a as iz Eritreje je zabeležio pobedu u vremenu 3:59,00 časova.

Drugi je bio Holanđanin,a treći Slovenac Matic Žumber.

Foto: A.Rovčanin

U žutoj majici, vodećeg u generalnom plasmanu voziće u poslednjoj etapi Eritrejac Daut Jeman kome pripada i plava majica za vodećeg u plasmanu na brdskim ciljevima.U Zelenoj majici najboljih na prilaznim ciljevima voziće Hrvat Viktor Optički, u Beloj kao najbolji mladi vozač Slovenac Jaka Vovk.Trobojnu majicu kao najbolji vozač iz Srbije nosi Marko Tomić iz Metalca.

Sutra se završava ovo izdanje Trke Kroz Srbiju, četvrtom, poslednjom etapom od Prijepolja do Čačka, sa startom ispred manastira Mileševa. Sudije će znak za paolazak karavana za grad podno Jelice dati u10,00 časova.

PP Media