Vladimir Purić novi predsednik Opštinskog odbora SNS u Novoj Varoši

Nova Varoš – Vladimir Purić, privatni preduzetnik i odbornik u lokalnom parlamentu, novi je predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Novoj Varoši. Na izbornoj Skupštini održanoj u prošlu subotu, Puriću je poverenje ukazalo svih 65 verifikovanih delegata. Funkcije potpredsednika u narednom periodu obavljaće Branko Popović, predsednik Skupštine opštine Nova Varoš, i Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine.

Vladimir Purić na čelu novovaroških naprednjaka, foto: PP Media

Purić je, inače, bio i jedini kandidat na ovim unutarstranačkim izborima u Novoj Varoši, prvim nakon uvođenja Povereništva 2017-te. Odbornik je u lokalnom parlamentu u tri poslednja uzastopna mandata i jedan od osnivača SNS u Novoj Varoši 2008. godine.

Nakon izbora, Purić se stranačkim kolegama zahvalio na ukazanom poverenju, uz obećanje da će novovaroški naprednjaci nastaviti angažovanje na polju omasovljenja partije i jačanja stranačke infrastrukture, kao i da će opštinskoj vlasti (čija je SNS okosnica) pružati punu podršku i pomoć u realizaciji razvojnih projekata, a sve sa ciljem kako bi građani Nove Varoši živeli bolje i kvalitetnije. Novi predsednik će se, kako sam naglašava, baviti isključivo stranačkim pitanjima, bez pretenzija na neku od drugih javnih funkcija.

Vladimir Purić novi predsednik SNS u Novoj Varoši, foto: PP Media

-Jedan od prioriteta novog rukovodstva biće osnaživanje kadrovskog potencijala stranke i pružanje šanse mladim, školovanim i obrazovanim ljudima. Zato pozivamo da se Srpskoj naprednoj stranci priključe svi oni koji su svojim znanjem ili iskustvom spremni da opštini pomognu u njenom daljem razvoju – kaže Vladimir Purić za „Varoške novine“.

Foto: PP Media

Lokalni naprednjaci izabrali su i novi Opštinski odbor. Prema stranačkom statutu, u sastav opštinskog odbora, pored rukovostva, ulaze i 34 predsednika mesnih odbora, kao i čelni ljudi najmanje desetak granskih saveta, koji će biti izabrani u narednom periodu. Reč je o internim partijskim savetima i to za privredu i ekonomiju, zdravstvo, pravna pitanja, kulturu i prosvetu, društvene delatnosti, sport i omladinu, turizam, infrastrukturu…

Varoške novine i PP Media