Prijepolje: Završen 6. Festival amaterskih pozorišta zapadne Srbije

Amateri Bogatića i Prnjavora pobrali nagrade za najbolju režiju, glavne glimačke kreacije, scenografiju i autorsku muziku.
Prema odluci selektora Dragana Jovičića Jovića predstava „1984“, Džordža Orvela, u izvođenju Pozorišta Janko Veselinović iz Bogatića i AP Doma kulture iz Prnjavora, predstavljaće zapadnu Srbiju na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Kuli. I ove godine amateri ove dve pozorišne družine pobrali su sve važne nagrade na ovogodišnjem „Festivalu amaterskih pozorišta zapadne Srbije, koji u ponedeljak završen u Prijepolju.
Selektor Jovičić nije sačekao kraj Festivala već je na jednoj kucanoj stranici, pošto je odgledao sve takmičarske predstave, ostavio svoju odluku o najvažnijim nagradama. Tako su izostala i obrazloženja selektorovih impresija prema kojima je Ivan Tomašević, proglašen je za najboljeg reditelja Festivala a glavni protagonista „1984“, pobedničke predstave,Branislav Ković, okitio se priznanjem najboljeg glumca Festivala.
Da su ansambli iz Bogatića i Prnjavora i ove godine napravili dobar potez u kreiranju zajedničke predstave „1984“ govore i nagrade za najbolji scenografiju, kostimografiju i autorsku muziku, koje su pripale reditelju Tomaševiću,Seleni Tomašević i, kao i prošle godine, Goranu Ljubaniću.
Najbolje ženske uloge ostvarile su Dragana Vidaković u predstavi „Zasluženi odmor“ amatera iz Priboja i Sonja Marić u predstavi „Ženidba i udadba“ dok su Saša Bijelić, iz „Zasluženog odmora“ i Zoran Grujić, u predstavi „Narodni poslanik“ lozničkih amatera, ostvarili su najbolje muške glumačke kreacije. Nagrada za najbolju glumačku minijaturu ostvarenu u predstavi „Narodni poslanik“ pripala je Milanu Toskiću dok je za najperspektivinijeg glumca proglašen Pavle Veselinović, jedan od četiri glavna glumca u predstavi „Crni ram“ Kompas studija iz Užica.
Završno veče ovogodišnjeg Festivala amaterskih pozorišta Srbije bila je dobra prilika da Dom kulture dodeli još jednu specijalnu nagradu Meši Šendelju – Žaku, kome je uručena je plaketa za 35 godišnji nesebični angažman na polju pozorišnog amaterizma, doprinos razvoju Festivala i rada u kulturi.
Izvor: polimlje