Za realizaciju programa javnih radova u Novoj Varoši sedam miliona

Nova Varoš – Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i direktorka NSZ filijala Prijepolje Ana Pejović, potpisali su danas sporazum o tehničkoj saradnji u realizaciji programa javnih radova za 2020. godinu.

Potpisivanje ugovora o tehničkoj saradnji, foto: A.Rovčanin

“Ovim sporazumom predviđena su sredstva u iznosu od sedam miliona dinara za realizaciju programa”, kazala je Pejović i dodala da je ovo nastavak dobre dugogodišnje saradnje sa opštinom Nova Varoš.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš Radosava Vasiljevića, lokalna samouprava je ove godine izdvojila oko 8,5 miliona dinara kroz različite programe za zapošljavanje u saradnji sa NSZ filijala Prijepolje.

On je istakao da će se pomoć pri zapošljavanju realizovati kroz tri programa.

“Prvi program za koji je opredeljeno sedam miliona dinara odnosi se na javne radove kroz koje će biti zaposleno 46 Novovarošana u našim javnim preduzećima kroz posebne konkurse. Drugi program se odnosi na samozapošljavanje, za šta je izdvojeno 500 hiljada dinara a kao podršku od NSZ dobili smo još tolko novca. Treći program se odnosi na naše mlade koji se vraćaju sa studija u rodni grad, kroz odrađivanje stručne prakse u našim javnim preduzećima, kako bi im posle toga bilo omogućeno lakše pronalaženje posla u struci”, precizirao je prvi čovek opštine Nova Varoš.

PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *